Sidras

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Sidras

Post by saulius »

Aš kažkur irgi taip skaičiau. Ir dar priedo, kad laukinėse kriaušėse daug kietų dalelių, dėl kurių veisiasi visokie nepageidaujami mikrobai. Nu bet čia gal nesąmonė, nes raugintos laukinės kriaušės labai gerai laikosi.
Saulius Jasionis
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Sidras

Post by dage »

Pernai, kaip kasmet, gaminau obuolių actą. Bet gavosi kažkas panašaus į sidrą, naudojome atsigėrimui, taip ir nesupratau, kur ta riba ir kodėl gaunasi arba actas arba sidras. Technologija juk tokia pati.
Dalia
Lowrell
Posts: 304
Joined: Fri Jun 08, 2012 12:33 pm
Location: Paežeriai, Radviliškio r.
Contact:

Re: Sidras

Post by Lowrell »

Fermentavimo arba brandinimo metu gavęs deguonies (neskaitant peripilymo – kalbu apie ilgalaikį poveikį) sidras tampa obuolių actu.
Taip radau internete paaiškinta.
Andrius V.
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Sidras

Post by dage »

Taip išeina, kad mano "actas" gavo per mažai deguonies.
Dalia
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Sidras

Post by saulius »

Tradiciškai sidras gaminamas bačkoj, bet jos negalima judint. O actas gaminamas taip pat bačkoj, bet nuolat pamaišomas. Tik toks ir skirtumas.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”