Sėjomaina

Girdėtos, skaitytos ir mūsų pačių atrastos bei išbandytos augalų auginimo ir dirvožemio priežiūros technologijos

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

zlabas
Posts: 10
Joined: Wed Apr 24, 2013 6:20 pm
Location: Molėtai
Contact:

Sėjomaina

Post by zlabas »

Sveiki,
gal čia derėtų naują temą užveisti, bet aš nemoku, o gal ir teisių nepakanka - manau kad tiks ir prie naujų lysvių įrengimo. Taigi, apie ką norėčiau pakalbėti - ogi apie sėjomainą. Ir pagrindinis klausimas būtų - ar tikrai gamtinėje žemdirbystėje ji nereikalinga. Nes jeigu dar dėl nedidelio kiekio kenkėjų buvimo būtinumo dar suprantu, kad jie, tie kenkėjai, pritrauks savo priešus ir taip tikėtina, kad pavyks išvengti didesnio protrūkio, tai su dirvos atsistatymu kai bus auginami tik vienodi pagrindiniai augalai ilgą laiką toje pačioje vietoje... Kažkaip baisu, kad rudenį teks į Maximą pėdint :? .
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Sėjomaina

Post by saulius »

Tikrai nereikalinga. Dirva atsistato ne nuo sėjomainos, o nuo nuolatinio "maitinimo". Kaip gamtoj auga kokios nors žolės? Kasmet persikelia į kitą vietą?
Saulius Jasionis
zlabas
Posts: 10
Joined: Wed Apr 24, 2013 6:20 pm
Location: Molėtai
Contact:

Re: Sėjomaina

Post by zlabas »

Na gamtoje ne kasmet, bet po truputį skirtingos rūšys migruoja, keliasi į naujas vietas - gal tai kažkiek susiję ir su dirvos „išnaudojimu“, kai anksčiau klestėjęs augalas, toje pačioje vietoje pralaimi kovą dėl išlikimo varžovui, kuriam dirva patiekia daugiau maisto.
Renata
Posts: 214
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:59 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Sėjomaina

Post by Renata »

Mes pas save į sėjomainą bent dalinai nespjaunam....Tačiau daug efektyviau yra tiesiog pastebėti, kokiose daržo vietose kokiems augalams labiau patinka ir ten juos sodinti, jau nebesijaudinant dėl to,kas konkrečioj vietoj augo prieš metus ar ką ketinu augint kitamet.
Post Reply

Return to “Technologijos”