Pramoninis GŽ variantas

Apie auginimą ne tik sau...

Moderator: saulius

Post Reply
Bruknė

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by Bruknė »

Visada pasisakau už tikrą vaizdą, bet pritariu Laimiui, kad forume ir paskaitų metu (ypač pradedantiesiems) nuotraukos ar vaizdo medžiaga yra gera mokomoji priemonė. Argi bloga ir nieko nesakanti yra Sauliaus pomidorų nuotrauka su komentaru? Ar nieko nesako visi vaizdo filmukai? Pvz., netgi apie bulvių sodinimą iš jūsų kažkurio seminaro-pradedančiajam susidaro gerokai aiškesnis vaizdas, kuris vėliau papildomas kitais niuansais. Galų gale natūroj pamatyti reikia laiko, o tą ne visada galėsi padaryti.
evk

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by evk »

"liofilizavimas" -- kas cia do per daiktas ir ar neprasilenkia su GZ?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by saulius »

Lyg džiovinimas l. žemoj temperatūroj, vakuume. Taip poniabudes džiovina, nes kitaip neįmanoma. Atseit, išsaugo daugumą savybių. Taip man sakė tas, kas taip daro ;)
Saulius Jasionis
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by nawjia »

hm, o aš skaičiau, kad tai užšaldymas greituoju būdu (matyt l.aukšta temperatūra).
`šėršė lia fam`
evk

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by evk »

vo radau:
"Liofilizaciją galima būtų pavadinti tobulu džiovinimo būdu: išlieka absoliučiai visi vitaminai, produktas nepraranda nei kvapo, nei skonio. Vakuume, –85o C šaltyje džiovinama taip, kad iš kietos būsenos (ledo) vanduo pereitų į dujinę fazę, visiškai aplenkdamas skysčio fazę. Taip išdžiovinus, pavyzdžiui, braškes, jos išsaugo savo formą, tik lieka visiškai lengvutės. O įmetus į vandenį, uogos įgauna pradinę konsistenciją, skonį ir aromatą. "
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by nawjia »

oho :shock:

bet įranga turbūt labai labai brangi....
`šėršė lia fam`
evk

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by evk »

kiek skaiciau tai ja daugiau farmacijos srityje naudoja ir kiek machiau paveiksliuka
tai ten tokios nemazhos spintos pramonines..
is to sprendziant pramoninikams tai ikandama, o mumi tik pasvajoti... :)
RolandasL
Posts: 34
Joined: Thu Nov 18, 2010 7:53 pm
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by RolandasL »

Liofilizacija labai bragi, todėl maisto pramonėje labai mažai naudojama.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by vigintas »

Da gana burti, alytuje 2 aparatai stovi, o visoje sveicarijoje viso 3... Ubagai tie sveicarai :) Cia apie ta vakumini saldyma :)
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Pramoninis GŽ variantas

Post by ArvydasG »

Pasiulymas- kai atsiras daugiau augintoju, susimetam ir nusiperkam. :roll:
Post Reply

Return to “Verslas”