Trūksta

Paskaitos, seminarai, renginiai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Laimis Žmuida
Posts: 1173
Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm

Re: Trūksta

Post by Laimis Žmuida »

Manau įvesti privalomą taisyklingą raštingumą nėra gerai. Tačiau, jeigu jau keliems žmonėms dėl to kyla problemų, tai galime pabandyti spręsti. Man atrodo, kad labai geras sprendimo variantas vyksta dabar. Pasipiktinusieji akivaizdžiu neraštingumu išsako tai žmogui, kuris netaisyklingai rašo. Šis pasitaiso. Buvo štai atvejis su rycka. Jis kategoriškai atsisakė pasitaisyti, todėl buvo užblokuotas (su paaiškinimu, žinoma, kad gali bet kada grįžti, jei gerbs kitus ir pasistengs dėl kitų rašyti taisyklingiau).

Tai ir laikykimės šios sistemos. Kalbėkimės su netaisyklingai rašančiais apie tai, jei kategoriškai atsisakys tada blokuojam, jei taisosi nors kiek, tada viskas gerai. Nebūtina gi rašyti visiškai taisyklingai. Visi darome klaidų. Tačiau jei žmogui teikiamos pastabos, tegu nors kiek pasistengia.

Tada prie progos prašymas Vėjams. :) Po sakinio dedamas taškas, tarpelis ir tada pradedamas naujas sakinys. Jei atsiranda nauja mintis, tada formuojamas naujas paragrafas ir tik tada galima spausti ENTER. :)
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Trūksta

Post by Vėjai »

Laimi, ačiū už pastabą. Bet čia mano toks "architektūriškas" stulpelinis teksto dėstymo stilius. Kartais ilguose sakiniuose pasimeta mintis.
O tavo pasiūlytas neraštingumo gydymo variantas tinka. Tik manau nekreipti dėmesio į viename žodyje padarytas tris gramatines klaidas negalim.
Ar dabar ne per dažnai paspaudžiau enter?
evk

Re: Trūksta

Post by evk »

nezinau kaip pas jumi, bet pas mane vietoj lietuvisku raidziu kvadratelius rodo.
o skaityti toki zodi sunkiau.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Trūksta

Post by nawjia »

evk - reikia "Encoding"ą nustatyti ant Baltic, randamas jis priklausomai nuo naršyklės.
`šėršė lia fam`
evk

Re: Trūksta

Post by evk »

su Baltic isvis jeroglifus rodo, dar blogiau..
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Trūksta

Post by nawjia »

tuomet reikia daryti taip, kaip visad kompiuterinės nelaimės atveju - kviesti suprantančius brolius, pusbrolius, sūnėnus, svainius etc į pagalbą :lol:
`šėršė lia fam`
Bruknė

Re: Trūksta

Post by Bruknė »

:lol: :lol: :lol: Paskutinė Laimio pastaba prijuokino net iki ašarų :D Pritariu jo siūlymui šiurkštesnes klaideles taisyti iškart. Visada sakiau ir sakysiu, kad kalbos kultūra nusako ir apskritai žmogaus kultūringumą. Gal nereikia reikalauti, kad žmogus rašytų visiškai taisyklingai, klaidų ir aš padarau, bet gerbti save ir kitus visgi reikia. O pirmiausia visiems reiktų išmokti rašyti lietuviškomis raidėmis.


Last bumped by Anonymous on Tue Aug 26, 2014 11:40 pm.
Post Reply

Return to “Švietimas”