Apie

Bendroji ekologija - supratimo apie visas gyvenimo sritis pagrindas

Moderators: saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Apie

Post by saulius »

Šiame skyriuje kalbėsim apie bendrąją ekologiją. Situacija dabar tokia, kad dėl elementarių ekologijos dėsnių nesupratimo ar nepripažinimo kyla daug bereikalingų klausimų tiek dėl žemdirbystės vystymo krypčių, tiek dėl paties gyvenimo būdo "teisingumo" ar "klaidingumo".
Pats žodis "ekologija" reiškia mokslą apie organizmų santykius su aplinka. Gr. oikos(namai, tėvynė) + logos(mokslas).
Dabar mes jį vartojam kur kas platesne prasme, nors visada tuo žodžiu bandom nusakyt savo santykius su aplinka: "ekologiškas maistas", "ekologiškas namas", "santykių ekologija" ir pan.
Šiame forume pasistengsim išgvildent visas ekologijos sritis, kas padės susidaryt pilnesnį pasaulio vaizdą ir bus lengviau įsivaizduot galimus "ekologiškus" gyvenimo būdo ir bendrai žmonijos vystymosi variantus.
Iš karto galima pasakyt, kad "ekologiškas" gyvenimas neturi nieko bendro su elektros ar vandens taupymu bei šiukšlių rūšiavimu. Tai pat galima pasakyt, kad neturi nieko bendro su "darnia plėtra" ir "ekologiniu švietimu"- šitie dalykai turi labai daug bendro su pinigais, bet absoliučiai nieko su ekologišku gyvenimo būdu.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Apie

Post by saulius »

Kadangi tema labai plati ir labai svarbi, kad nebūtų painiavos tiems, kurie dar nesupranta ekologijos kaip bendro namų (ne tos apgailėtinos būdelės ir sklypelio, kuriuos vadinam namais, bet namų plačiąja prasme) vaizdo, kiekvieną "atšaką" nagrinėsim atskiroje temoje.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Bendroji ekologija”