Bendrai apie viską
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Bendrai apie viską
Kaip tik iš šiltos grietinės gaunasi "didžiulis sviestas", bet man tai jis dar skanesnis, geriau tepasi, nors, jo jis netikras sviestas, daug pasukų jame lieka ir laikosi trumpiau, greičiau genda.
Iš grietinėlės (saldžios grietinės) pas mus irgi sviestą darydavo, jis švelnesnio skonio.
Bet jau tas tikras sviestas tai iš raugintos grietinės ir pakankamai šalta ji būdavo - atneša iš kamaros ir kažkiek palaiko kambary, kad nebūtų per šalta, bet tikrai nešildydavo.
Iš grietinėlės (saldžios grietinės) pas mus irgi sviestą darydavo, jis švelnesnio skonio.
Bet jau tas tikras sviestas tai iš raugintos grietinės ir pakankamai šalta ji būdavo - atneša iš kamaros ir kažkiek palaiko kambary, kad nebūtų per šalta, bet tikrai nešildydavo.
Jurga Stoškutė
Re: Bendrai apie viską
O mes šildydavom... jeigu per šilta- taip, didelis, jeigu per šalta... ai, gal kažką sumaišiau- jeigu per šalta, labai ilgai reikėdavo mušt, o mušt reikėdavo man, tai puikiai prisimenu ką reiškia netinkamo šiltumo grietinė- kelias valandas reikia dirbt.
Dar prisimenu, kad vasarą, ilgiau vežant mašinoje grietinę, kartais susimušdavo sviestas. Reiškia- būdavo gera temperatūra.
Dar prisimenu, kad vasarą, ilgiau vežant mašinoje grietinę, kartais susimušdavo sviestas. Reiškia- būdavo gera temperatūra.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Bendrai apie viską
Aš neturiu nei sviestamušės nei mikserio, tai tiesiog kratydavau atšaldytą grietinę trilitrainyje. Užtrukdavau apie 1 val. su pailsėjimais. Be pailsėjimų būtų apie 30 min. tik rankos pavargdavo ir kantrybės neužtekdavo.
Žilvinas Žurauskas
Re: Bendrai apie viską
Irgi variantas, miestuose seniau daug kas taip darydavo, gal ir dabar daro. O didesnį kiekį sumušdavo skalbimo mašinoj .
Saulius Jasionis
Re: Bendrai apie viską
Radau parašyta knygoje, kad sviesto mušimui optimaliausia grietinės temperatūra apie + 12-15`C
Sauliau, jei atnešdavo iš kokio rūsio, tada temperatūra galėdavo būti ir apie +5`C, todėl ir šildydavo.
Mama laikė grietinę namuose rūsyje, todėl irgi kažkiek ją prieš mušant sviestą atnešusi į virtuvę, pašildydavo.
Ir man teko ne vieną dešimtį kilogramų sviesto sumušti
O sviestas tuo greičiau susimuša kuo didesnio riebumo grietinė, nes kuo riebesnė, tuo greičiau sušoka į gabaliukus.
Sauliau, jei atnešdavo iš kokio rūsio, tada temperatūra galėdavo būti ir apie +5`C, todėl ir šildydavo.
Mama laikė grietinę namuose rūsyje, todėl irgi kažkiek ją prieš mušant sviestą atnešusi į virtuvę, pašildydavo.
Ir man teko ne vieną dešimtį kilogramų sviesto sumušti
O sviestas tuo greičiau susimuša kuo didesnio riebumo grietinė, nes kuo riebesnė, tuo greičiau sušoka į gabaliukus.
Re: Bendrai apie viską
Kadangi bendrai apie viską, tai norėjau paklausti kaip yra su vaisiais be sėklų pvz apelsinai. Suprantu, kad tai ne GŽ, bet kadangi karts nuo karto nusiperku tai įdomu. Kaip jie išauga? Kokios technologijos naudojamos, jei jie be sėklų? Ar tai reiškia kad gali būti GMO?
Re: Bendrai apie viską
Vaismedžiai dauginami skiepijimu, tame tarpe ir apelsinai. Kriaušių irgu pilna besėklių, vynuogių dar daugiau. Tiesiog tokios veislės išvestos, su GMO nieko bendro.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Bendrai apie viską
Hibridai kartais duoda besėklius vaisius, arba jų sėklos būna sterilios (nedaigios), menkos, neišsivysčiusios.