Obelys
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Obelys
"Černoguž -juodasis renetas žieminiai" Mano minėtieji juodi nebūna. Skinymo metu rudi, stora odele. Vėliau begulėdami jie sunoksta ir pageltonoja. Skonis kažkiek primena auksinį renetą. Pastarųjų irgi yra senajame uošvio sode.
Širvintos
Re: Obelys
o tai gal čia tas pats, kurį liaudiškai vadina moliniu renetu? Tokie sausių samanų spalvos. Labai ieškau tokių.
Dalia
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Obelys
Eimute, jei dėsit nuotrauką, prašom, įdėkit ir į naujai kuriamą mūsų "Veislių katalogą". Kai išaiškės pavadinimas. Galima ir kelis pavadinimus surašyti.
Re: Obelys
Pagal aprašymą iš http://www.agb.lt/leidiniai/senosios%20 ... eisles.pdf šios knygos viskas kaip ir atitinka. Tik negaliu sutikti, kad šiuos obuolius galima išlaikyti iki gruodžio mėnesio. Gruodį jie dar neprinokę, neskanūs.
Širvintos
Re: Obelys
Sibirinės obelaitės jau raudonuoja- sprogsta. Tik nematau, kad žiedų būtų...
Saulius Jasionis
-
- Posts: 753
- Joined: Wed Apr 09, 2014 7:49 pm
- Location: Širvintos
- Contact:
Re: Obelys
Anksti gi dar.
Re: Auksis
Kol pati neauginau obelų, tai auksis man buvo pats skaniausias, nes net ekologiški ūkininkai skanesnių nepardavinėja ( gal dar Gala). Kai pradėjau auginti, tai atradau žymiai skanesnių. Saulius Štarolis, Rimantas Stankūnas tikrai turi skanesnių. Paklauskit jų ir sužinosit. Nevardinsiu, nes vieni mėgsta saldžiarūgščius Konel Red, kiti saldžius Konfetnoje.
Re: Obelys
Galvojam skiepyt Antaninių į senesnę rudeninę obelį, bet kaip suprantu, normaliam derėjimui Antaninės turi augti po kelias. Kokie variantai, kai sode šalia daugiau nėra įskiepiams tinkančių rudeninių ir likusios obelys ankstyvesnės?