Avilio statymas

Moderators: saulius, dage

rove
Posts: 8
Joined: Tue Nov 20, 2012 9:15 pm
Contact:

Avilio statymas

Post by rove »

Sveiki gal kas galetumete pasidalinti aiskiais avilio breziniais ?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: avilio statymas

Post by saulius »

Brėžinių galima rast internete, bet avilių tipų yra daug ir neaišku koks jums reikalingas...
Saulius Jasionis
rove
Posts: 8
Joined: Tue Nov 20, 2012 9:15 pm
Contact:

Re: avilio statymas

Post by rove »

mane domina daugiaauksciu aviliu brezinukai arba Dadano dviauksciai internete pavyko lietuviskai rasti tik viena sveitaine su gan painiais breziniais jei nesunku numesk nuoroda i normalius brezinius
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: avilio statymas

Post by saulius »

Nuorodos neturiu, pas mane galvoj pilna brėžinių:). Paieškok, nebūtinai lietuvių kalba. O šiaip tai kam tas brėžinys? Jeigu žinai bičių biologinės erdvės taisykles- ir be brėžinio padarysi avilį kokį nori. Jeigu nežinai- ir su brėžiniu gero nepadarysi.
Saulius Jasionis
Mortalas
Posts: 38
Joined: Mon Mar 18, 2013 5:31 pm
Contact:

Re: Avilio statymas

Post by Mortalas »

Pirmiausia turite nuspręsti, su kokio tipo aviliu jums bitininkauti būtų geriausia. Jeigu bitininkavimas bus grynai tik hobis, su tikslu pasimėgauti šia veikla, atsipalaiduoti, ar pažinti patį bičių pasaulį- tai turbūt geriausiai yra 24-26 rėmų gulstinis avilys, kadangi daug vietos pradedančiajam eksperementuot ir stebėt. Jeigu iš bitininkavimo norima gauti ir ekonominės naudos, tai geriausia rinktis daugiaaukščius ar dadano 16 rėmų avilius, abu bitininkavimo būdai turi savo niuansų, kaip su dadano tipo aviliu galima bitininkaut turint bet kokios veislės bites ( motinėlę), o štai jau daugiaaukštyje tinka karnikos, bakfasto ir kitos veislės, nes kitaip darbas yra labai sunkus. Aišku yra dar daugiau niuansų, svarbu ir tai, kokio dydžio medunešiai būna jūsų krašte, nes šių avilių talpos skirias. Dviaukštis avilys yra tarpinis tarp dadano ir daugiaaukščio, pats tokiame nebitininkavau ir nemanau, kad bitininkausiu, nes tai labiau daugiaaukščio tipo avilys, tik kuriame mažiau vietos, o tai didelis minusas. Taip pat, 24-26 rėmų avilys irgi gali būti sėkmingai pritaikytas profesionaliai bitininkystei, kaip ir kiekvienas kitas avilio tipas, tai čia rinktis jums jau patiems.
Post Reply

Return to “Bitininkystė”