2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Kam netelpa į specializuotus forumus

Moderators: saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: 2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Post by saulius »

Ir dar kas "Įdomu"- žolė auga visur. Vienokia ar kitokia, bet auga, nieko nekainuoja, kaupia energiją, kurią galima paverst labai įvairiais produktais. O žmonės kuo toliau, tuo labiau kovoja su žole- pjauna po dešimt kartų per metus, pila į griovius, pamiškes, sąvartynus... Kažkoks idiotizmo amžius... pačią vertingiausią, savaime augančią "kultūrą" kiek įmanydami naikina, o paskui deda begales pastangų, kad užaugintų kokią morką...
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: 2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Post by lugne »

nu jo, man irgi ypač šiemet žolė atrodo didžiausia vertybė ir ta kova su žole šiemet ypač akis bado. Būtent - kova. Sausra, viskas išdžiūvę, karščio virš 30, ale ne, pagal grafiką reik žolę nupjaut ir burzgia visą dieną, nes kokia viena kita smilga per aukštai jau užaugo. O man tai kita liga - kur einu, visur pastebiu jei žolė vešlesnė ir mintyse kuriu planus kaip čia savo karves paganius Va buvom Žuvinte, teko bristi per tokią pievą, žolė iki juosmens, tai aš jau vos neišsikrausčiau ten gyventi Pas mus nėra tokių dalykų, su ganyklom man striuka, bet tikiuosi, kad situacija pagerės kada nors... Šiemet nors nedidelę dalį susivežiau iš tų kovotojų, bent tokia nauda.
Jurga Stoškutė
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: 2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Post by lugne »

Ir dar, nesitikėjau, kad karvės pridaro tiek bardakų kieme ir tvarte - kas lūžta viskas sulaužyta, kas nesulaužyta, tas išvartyta, sutrypta. Obelų visos apatinės šakos nugraužtos, nudžiūvę ir nulaužytos, krūmai, kurie buvo prieinami, nugraužti beveik iki žemės, malkų rietuvė nugriaunama jau kelintą kartą, net dilgėles padžiautas surijo nuo malkų pasitiebę :D
Jurga Stoškutė
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: 2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Post by Mama Smilga »

Nedaug mūsų forumiečių gyvuliukus laiko, bet visgi ne trys? Kas dar ką pastebėjo ar suprato? Pažvelkite pirmąją temos žinutę - klausimą, gal gims geri atsakymai.
Vinga
Posts: 71
Joined: Fri Nov 25, 2011 8:58 pm
Location: Kaunas-Radviliškio raj., Papušynio km.
Contact:

Re: 2013 metų suvestinė. Gyvulininkystė

Post by Vinga »

Laikau žąsis, antis, mėsines vištas, vištas kiaušiniams, kalakutus,Suffolk mėsines avis. Tiksliai iniciatorius tokios įvairovės mano antroji pusė. Visų charakteriai skirtingi. Antys labai landžios ir ryja viską savo kelyje yra puikios pavojaus pranešėjos. Žąsys išdidūs paukščiai taip pat geri pavojaus skambučiai. Mėsinės vištos visiškai nepasiteisino, neturi normalių vištiškų savisaugos sąvybių. Kalakutai romūs,draugiški,tarsi jų nė nebūtų. Nusprendėme,kad geriausiomis sąvybėmis pasižymi žąsys,po to antys. Apie avis nekalbu,nes jų auginimui įtakos neturiu. Tik pastebėjimas,kad mišrūnės yra stipresnės nei veislinės.Nors ateityje tikrai norėčiau pieninių,mėsinių avyčiu mano poreikiams.
Vinga
Post Reply

Return to “Bendros gyvulininkystės temos”