Midus

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Bitės

Post by lugne »

Bet tai gi medus su vandeniu ir taip gerai rūgt turėtų...
O čia trims litrams 1,5kg medaus?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bitės

Post by saulius »

Turėtų, tik ilgiau. Taip. Medaus galima dėt ir daugiau, ir mažiau, nuo to priklausys tik stiprumas. Aišku, ką mes darėm, tai dar ne midus, o tik jo subproduktas, midų reikia ilgai brandint. Ir tikras buvo raugiamas žemoj temperatūroj, žemėj įkastoj bačkoj, panašiai kaip gruziniškas vynas. Dar vienas praktikas sakė, kad seniau raugindavo įleisdami bačką į šulinį. Nežinau iš kur ištraukė, bet esmė- žema temperatūra. Man tiesiog norėjosi paragaut kas gaunasi ir ar iš viso gaunasi. Kai jau aišku, kad gaunasi, galima bus pradėt daryt normaliau ir didesnį kiekį. Tik dar reikia medaus "užsiaugint".
Jau vakar galvojau, kad vėjas avilius išvartė. Bet nieko, stovi. Pamiškėj vėjo nebuvo.
Saulius Jasionis
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Midus

Post by Mama Smilga »

Vyno mielės gyvena ant vynuogių šiltuose kraštuose. Ir randama ant neplautų razinkų (todėl yra tradicija bent porą uogelių įmest į raugiamą girą). Parduodamos vynininkams, kad tas vynas toks tikresnis išeitų. O mūsų ore skraido kitokios mielės; jos ir suraugindavo midų.
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”