apie mikrobu poveiki smegenims, lietuviskai
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... is?l=2&p=1
Alkoholis
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Alkoholis
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Alkoholis
Alkoholis straipsnyje ypatingai neišskiriamas. Noras išgerti (kaip ir suvalgyti, aišku) fiziologiškai susijęs ne tik su mikroflora, bet ir organizmo inercija, hormonais, malonumų "centrais" ir pan. Yra alkoholį skaidančių bakterijų (pvz., į actą), bet kiek tokių yra žarnyne ir kiek dar neapdoroto alkoholio nukeliauja iki storosios žarnos..?O mes tada ir norim saldžiai , alkoholio , kepinių ir kitokio šlamšto...
Ne tiek vadovauja, kiek turi ženklios įtakos - užtektinai, kad galėtų paveikti su maistu susijusius pasirinkimus.Tai kaip čia išeina ,kad bakterijos mums kaip ir vadovauja , kad nedurnos ...
Konkrečių produktų bent kol kas nenoriu vardyti. Kiek radau specifinių rekomendacijų, tai dažniausiai pateikiamos su išlygom arba motyvuotos komercinių interesų. Kas nuolat pabrėžiama, tai kad mikrofloros įtaką dar tik pradedama perprasti, skirtingi organizmai skirtingose aplinkose - daugybė kintamųjų, rezultatai apie dalį nebūtinai atspindi bendro vaizdo ir t.t. Kas aišku, tai kadO gal kur angliškai parašyta - kaip mums tas bakterijas savo naudai pajungti
* mikroflorą labiau formuoja nuolatinė dieta, t.y. ką nuolat valgom, o ne "dietinimasis", atskiri "super-produktai" ar papildai karts nuo karto
* bendruomenės su tradicinėmis dietomis paprastai turi sveikesnę mikroflorą nei vakarėjančios
* paprastieji angliavandeniai ir apdirbtas "gamyklinis" maistas labiau žalingas, o fermentuoti nepasterizuoti produktai naudingi; ir geriau nieko, nei saldus vaisinis jogurtas "su bakterijomis"
* mikrofloros sudėtis į pokyčius pradeda reaguoti gana sparčiai, jau per pirmąsias savaites
Todėl labiau reiktų galvoti apie simbiozę, ne atsikratymą. "Blogoji" mikroflora, beje, taip pat atlieka savo vaidmenį. Kaip ir su dirvožemiu.. gali gudrauti, bet gamtos ilgainiui neišdursi. Svarbiausia, turbūt, įsisąmoninti, kad pakeitus dietą tam tikra dalis mikrofloros sureaguoja į jai įprasto maisto trūkumą ir įjungia išgyvenimo mechanizmus, pradeda "triukšmauti" kad išliktų. Tą žinančiam cukroholikui turėtų būt lengviau pralaukti keletą savaičių, kol šeimininkauti pradeda gerosios bakterijos..mes jų vis tiek neatsikratysim , draugausim iki paskutinio atodūsio ...
-
- Posts: 84
- Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
- Contact: