Maisto produktų kokybė

Kas yra kokybiškas ir šviežias maistas?

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by vigintas »

Sauliau - per kiek laiko pagal tave atsistato pievoje naturali aplinka nustojus arti ir po kulturines pievos ? Na savaiminis gamtos atsistatymas.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by saulius »

Nežinau, pievų evoliucija priklauso nuo daug ko. Jei natūrali evoliucija prasidėjo- galima sakyt, kad pieva jau natūrali, nes natūraliai vystosi, bet negalim sakyt, kad ji jau pilnavertė ir iš jos bus gero pieno. Pieno kokybė priklausys nuo žolynų sudėties. Kuo daugiau įvairovės, kuo daugiau žydinčių, ne varpinių žolių- tuo geresnis bus pienas. Na, sakykim, skanesnis- bus tiksliau. Ir dar priklausys nuo ganymo. Simbiozės tarp galvijų ir žolių taip pat egzistuoja, todėl ganymas taip pat įtakos pievos evoliuciją.
Saulius Jasionis
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by ArvydasG »

per kiek laiko pagal tave atsistato pievoje naturali aplinka nustojus arti ir po kulturines pievos ? Na savaiminis gamtos atsistatymas.


Pries 20 metu pabaigus visus arimus kolukiuose ir isdalinus zeme, kuri yra prie mano sodybos , pasikeite tik gal 1 %, kaip nieks neaugo ir dabar neauga, turbut saunia viska isnaikino.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto produktų kokybė

Post by vigintas »

Vakar teko skanauti naujausia moksliskiausia pomidora, isauginta pagal naujausia "kinietiska" agrotechnologija. Skonis auksciausios rusies, kvepia nuostabiai, laikosi kambario temperaturoje veik menesi. Dar zinoma moksliukams liko kaika dadirbti, bet jau labai mazai ir neatskirsi nuo pacio gamtiskiausio. Tik naujausi agrotechnika naudoja labai agresyves medziagas, gyvsidabri, radijo nuklidus ir t.t. tokiomis salygomis net darzininkams reikalingi vos ne kosminiai skafandrai.
Kinieciai tokiu maistu savo darbininkus maitina jau 10 metu ir gavo tikrai nuostabius rezultatus, gyvenimo trukme sumazejo 19 metuku vidutiniskai, sergamumas veziu padidejo 23 kartelius, na ir dar visa puokste smulkesniu "gerybiu".
Greitai iprasta chemizuota maista galima bus pozicionuoti kaip ekologini :)
Cia pamastymui apie gera skoni ir gera kvapa, kazkas apie tai susimaste anksciau :)
RolandasL
Posts: 34
Joined: Thu Nov 18, 2010 7:53 pm
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by RolandasL »

A. Mummert. - Modernizacija ir maisto komercializavimas galbūt duoda mums daugiau kalorijų, bet jos ne visada yra naudingos.
http://mokslas.delfi.lt/science/zemdirb ... d=46821293
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by dage »

Čia šiaip, radau internete, pasirodė aktualu:)
Esant geram apšvietimui žaliose daržovėse nitratų būna dvigubai mažiau nei prie nepakankamo apšvietimo. Dėl to šiltnamiuos prieš derliaus nuėmimą augalų apšvietimas dažnai prailginamas net 12 valandų. Taip dvigubai ar net trigubai sumažinamas nitratų kiekis. Panašią įtaką daro ir drėgmės trūkumas ar perteklius.
Dalia
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto kokybė

Post by saulius »

Taigi mechanizmas čia aiškus, visi GŽ kursų lakytojai jį žino. Tik "organistai" su "ekologais" kažkodė nutyli dar vieną dalyką- anglies dvideginį, gal todėl, kad jo kiekio jie nemoka reguliuot. Anglies dvideginio trūkumas taip pat sukelia nitratų perteklių. Ir todėl GŽ daržovėse šito pertekliaus niekada nebūna.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Maisto kokybė ir šviežumas”