Gyvulininkystės produkcija
Moderator: saulius
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Gyvulininkystės produkcija
Nenugriebtas pienas 155 rub. (13,5 Lt) už pusę litro. Paprastos pieninės karvės, 2,7 - 4 % riebumo. Tai kiek tada hailendų pienas turėtų kainuot
Žilvinas Žurauskas
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Gyvulininkystės produkcija
Gero pieno kaina turėtų būt panaši į vidutinės mėsos, t.y. 15- 20 lt/kg.
Saulius Jasionis
Re: Gyvulininkystės produkcija
"Geras pienas"- tai ne tik geros karvės ir gerų ganyklų, o ir būtinai šviežias, tokio turguj nebūna, nekalbant apie parduotuves.
Saulius Jasionis
Re: Gyvulininkystės produkcija
bet už gerą produktą reikia ir mokėti gerai.
Tai va kad mokėt nieks nenori kažkodėl,bet valgyt gera produkta nori.Plius mažai kas net nutuokia kas yra tas geras kiaušinis. Kaimynai šeria vištas kombikorma plikam voljere,o atvažiave žmonės sako ; va kokie geri kaimiški kiaušai nors nuo maximinių praktiškai nesiskiria.
Paskaičiavau kiek kainuoja vištos. Duodant iki soties miežių sulesa kiekviena po 100 gramų su trupučiu tai gaunasi grubei 7 centai į para ir apie 30 lt į metus duodant vien grūdus.
Tai va kad mokėt nieks nenori kažkodėl,bet valgyt gera produkta nori.Plius mažai kas net nutuokia kas yra tas geras kiaušinis. Kaimynai šeria vištas kombikorma plikam voljere,o atvažiave žmonės sako ; va kokie geri kaimiški kiaušai nors nuo maximinių praktiškai nesiskiria.
Paskaičiavau kiek kainuoja vištos. Duodant iki soties miežių sulesa kiekviena po 100 gramų su trupučiu tai gaunasi grubei 7 centai į para ir apie 30 lt į metus duodant vien grūdus.
Re: Gyvulininkystės produkcija
Gal ir taip , nes rašo kad reikia 123 berods minimum, tai reiškia dar kažka šiltnamiuose randa nes kapsto gerai, o žemė ten neužšalus po šienu.
Re: Gyvulininkystės produkcija
Jeigu kalbėt apie kiaušinius, tai kiaušinio vertė ne tik nuo pašarų priklauso ir nuo vištų veislės, bet žymia dalimi ir nuo vištos dėslumo. Ir atvirkščiai, nei norėtųsi . Taigi visokius leghornus, dominantus, minorkas ir pan. dedekles reikia mest laukan, norint gerų kiaušinių. Yra prieštaringų nuomonių: atseit aminorūgščių tiek pat visuose kiaušiniuose, nes kitaip ir būt negali, ale ne vien jos vertė sudaro. Mes žinom patikimesnį būdą vertei nustatyt, nei biocheminiai tyrimai, tai tas būdas rodo, kad kuo mažesnis vištos dėslumas- tuo vertingesni kiaušiniai. Taigi, šitoj vietoj yra prasmės rinktis kuo mažiau dėslias veisles. Na iki šimto- pusantro kiaušinių per metus maksimaliai.
Saulius Jasionis
Re: Gyvulininkystės produkcija
Gal ne prie šios temos, bet užsikabinau už sąvokos 'kiaušinio vertė". Taigi, net teisingiausiai užauginus geriausios veislės kiaušinius-ką mes su jais darome? Ogi dažniausiai verdame. Jeigu virsime daugiau nei 40sek.(nuo užvirimo momento) ir trynys bus sukietėjęs, galėsime visą naudą išpilti į ... Taigi, baltymas turi būti sutrauktas, o trynys- skystas, tik tokiu būdu galima maximaliai panaudoti visas vertingas čia paskelbtas žinias apie veisles ir auginimo ypatumus.