Apie

Apie ūkį, kurio neriboja žemės plotas

Moderators: Mama Smilga, saulius

Post Reply
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Apie

Post by saulius »

GŽ ūkis- nebūtinai apibrėžtas žemės plotas. Visi suprantam, kad tikra GŽ- tik natūraliose ekosistemose, kad tikra kokybė- tik natūraliai užaugusi, o ir visos žinios, kurias mes taikom savo soduose- daržuose atsiranda ne iš kur kitur, o iš natūralios laukinės aplinkos, ją stebint, analizuojant ir darant išvadas. GŽ kryptis- palaipsniui pereiti nuo intensyvaus auginimo savo sklype prie natūralių produktų naudojimo. Juk mes siekiam aukščiausios kokybės, o ji- tik natūralioj gamtoj, gyvenančioj be žmogaus įsikišimo. Tokios kokybės, kuri užauga laukinėj gamtoj, mes niekada ir niekaip neužauginsim. O jei ir sugebėtume užaugint, jos kaina būtų per didelė.
Kiekvienas gyvūnas, vartojantis bet kokį produktą, daro įtaką jo paplitimui, augavietėms, derlingumui, skoninėms savybėms (objetyvioji selekcija), todėl ir mes į šią sistemą turim įsiliet tomis pačiomis teisėmis- taip naudot natūralius resursus, taip daryt sau naudingą įtaką ekosistemoms, kad išlaikytume harmoniją su jomis ir būtume joms naudingi, t.y., kad susietume save su aplinkine gyvybe simbiotiniais ryšiais ir taptume pilnaverčiais biologinių sistemų nariais.
Dabar pažangiausius iš mūsų dalinai ar visiškai maitina turimi sklypai. Kiekvieną sklypą supa tam tikra aplinka: miškai ar pievos, ežerai, upės, pelkės ir pan. Bet kur galima surasti valgomų ar kitaip naudojamų augalų ir gyvūnų, kurie praplėstų mūsų asortimentą. Apie juos yra atskiras forumas. O čia kalbėsim, kaip susiet ūkinę veiklą su teigiama įtaka aplinkai, kaip teisingai panaudot ūkio resursus laukinių ekosistemų turtinimui ir kaip racionaliai jomis naudotis. T.y. išplėst savo ūkio ribas ar visai jas panaikint.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Ūkis be ribų”