Senosios gyvulių veislės

Moderators: saulius, dage

dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by dage »

Apie islandiškas karves:
Icelandic cattle are a breed of cattle native to Iceland. Cattle originally came to Iceland with settlers around 1000 AD.[1] Icelandic cows are an especially colorful breed. Icelandic cows have been genetically isolated for centuries, but are most closely related to a breed in Norway called Blacksided Trender and Nordland Cattle. They are have been protected by strict disease-prevention measures.[4] According to the Agricultural University of Iceland, it would be more cost-effective to replace Icelandic cows with Swedish cows.However, some have argued that Icelandic Cows are part of Iceland's cultural heritage and should not be replaced.[

Islandai, mano turima informacija, labiausiai saugo senasias veisles, į šalį griežtai draudžiama įvežti ar auginti kokias nors naujas veisles, netgi zologijos sode Reikjavike - vien vietinių naminių ir laukinių gyvūnų egzemplioriai:)
Dalia
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by ArvydasG »

Labai mazas gabaliukas, 3 cioj minutei - tvartas lauke
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=oreq-nBCccw
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by dage »

Radau info:

Kad Nykstančių gyvūnų saugojimo darbas vyktu sklandžiau buvo įkurta Lietuvos nykstančių ūkinių gyvūnų augintojų asociacija, kurios tikslas suvienyti visų suinteresuotų asmenų žinias ir patirtį, siekiant išsaugoti ir gerinti Lietuvos nykstančias vietines ūkinių gyvūnų veisles ar populiacijas

Gal žinoma, kuo jie užsiima, gal vertėtų pabendrauti?
Dalia
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by laisvas kaimietis »

Jie įsikūrę LGI, kur tos veislės ir saugomos. Mano supratimu, LGI daro rimtą darbą - saugo lietuviškas veisles, o asociacija mala šūdą, kaip ir dauguma asociacijų :roll:
Žilvinas Žurauskas
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by dage »

Čia iš delfio, dalis str., jei kam įdomu, pažiūrėkite visą.
Išsami galvijų genų analizė – naujovė galvijų selekcijoje. Tarptautinėje rinkoje oficialiai ji pripažinta tik 2010 m. rugpjūčio mėnesį, tačiau šis tyrimo būdas taip sparčiai braunasi į realų gyvenimą, kad neretai vadinamas revoliucija galvijų veislininkystėje. Lietuvoje ši naujiena sutinkama atsargiai.
Naujovė taip sparčiai plinta pasaulinėje rinkoje, kad net neturi tikslaus pavadinimo. Vieni tai vadina genomine analize, kiti – genomo metodu, treti – tiesiog genomu, tačiau akivaizdu, kad ši naujovė neabejotinai pastumia į šalį tai, kas galvijų selekcijoje iki šiol buvo atliekama 50 metų. Iki šiol galvijus veislei atrinkdavome tradiciniais metodais, tik pagal tėvų savybes, tačiau apie atrinktuosius beveik nieko nežinojome. Dabar viskas bus kitaip. Iš galvijo plaukų, spermos ir kraujo pavyzdžio jau galima gana tiksliai nustatyti, kokius genus gyvūnas paveldėjo. Taigi veislininkystėje pradėjus plačiai naudoti šį metodą, galvijų augintojai jau gana tiksliai žinos, kokį galviją įsigyja, ir katės maiše brangiai niekas nebepirks.
Dalia
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by zoot »

Manau tai eilinė nesamonė. Genetikos mokslas išsiaiškino iki 1-2 proc genų ty ką jie valdo,o likę 98 proc mokslui nežinomi.
Genai musės drozofilos ir žmogaus ne ką skiriasi tai tiktai įrankių rinkinys paveldimumo mechanizmai iki šiol mokslo nėra išaiškinti,anot banginės genetikos pradininko Gorejevo genai informaciją ir baltimo sintezės projektą-fontomą perduoda hologramos būdu ir tas perdavimas veikiamas ne vien genų,bet ir aplinkos tiesiogiai per elektromagnetinį lauką. Baltimo sintezė vyksta skaitant ne konkretų geną o halogramoje genetinę frazę ar sakinį. Šie mechanizmai dar visiškai neištirti bet lazerinis hologramų perdavimo aparatas gal netobulas yra pagamintas o ir genetinė informacija yra bandymo tikslais perrašyta ,ištrinta ir tt. Galime tik tikėti ar netikėti ką mums mokslas sako bet Gorejevo bandymai jau parodo per kurią vietą nuskaitoma informacija.
ŠIE SELEKCINIAI SVAIČIOJIMAI tikriausiai eiliniai pudrinimai pateisinti mokslo neįgalumą.
Valdas
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by saulius »

Nors Goriajevo bandymai nėra pripažinti ir juose daug, švelniai tariant, neatitikimų (kaip pats Goriajevas, kažkodėl nesugebantis pasinaudot savo pasiekimais, nors teigia, kad informacijos perrašymas gali sutvarkyt sveikatą, keist organizmo parametrus į gerąją pusę ir pan.), aš irgi vis labiau linkstu į tai, kad mokslas, bent jau šiuolaikinis- absoliučiai neįgalus. Negali paaiškinti elementarių dalykų ir net nesistengia prie to priartėt. Deja... Matomai, klaidingas pats metodas. Net imant tą pačią agronomiją: dabar jokiomis priemonėmis nepavyksta užaugint tokių derlių, kokius prieš šimtmetį ar du užaugindavo bemoksliai sodininkai.
Saulius Jasionis
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Senosios gyvulių veislės

Post by zoot »

Gorejevas informaciją yra perrašęs ,kviečiams iš Černobylio, žiurkėms hipofizio liaukos funkciją,netgi DNR informacinį fontomą-halogramą žmogui iš jo bendradarbio laboranto spermos su tuo savo aparatu nuskaitė hologramą ir netyčia tas laborantas apsišvitino savo paties halograma- pasirodo žmogus vos nenumirė keletą savaičių temperatūra buvo apie 42. -akivaizdžiai organizmas nesuprato genetinės komandos-frazės.... Čia labai pavojingi bajeriai. O Gorejevas jau senas jam virš 70 m ,jeigu kas tes jo darbus?
tai netgi 50ais metais Kinų išprotėjęs mokslininkas sugebėjo perprogramuoti vištų genomą tačiau nelabai suprato ką jis tada padarė. Juk yra telegonijos efektas, netgi yra bandymai kergti kumeles su zebru,palikuonių nesigavo,o tas kumeles pakergus su eržilais gavosi dryžuoti palikuonys,kas įrodo genetinio fontomo -projekto egzistavimą.
Čia mokslas viską neigia bet manau tyrinėja slapta ?
GMO diegėjai ne šeip sau įrengė kaip atsarginį variantą normalių sėklų saugyklas ledyne? GMO projekto tikslas sunaikinti visą genetinę įvairovę planetoje na bent jau taip sako Alex Jones. Jav yra tų bandymų bandomais triušis. Ateina ir iki mūsų.? GŽ būdas išlikti.
Valdas
Post Reply

Return to “Zootechnika ir veterinarija”